| 1. |
MajronD
|
3592843 pkt |
| 2. |
CM
|
1613277 pkt |
| 3. |
Lubiący język Angielski
|
1604186 pkt |
| 4. |
Joanna R
|
1393630 pkt |
| 5. |
raf1978
|
1363126 pkt |
| 1. |
raf1978
|
2525 pkt |
| 2. |
MajronD
|
1852 pkt |
| 3. |
krzyś
|
649 pkt |
| 4. |
jegular
|
530 pkt |
| 5. |
mordziak
|
435 pkt |
| 1. |
raf1978
|
2525 pkt |
| 2. |
MajronD
|
1651 pkt |
| 3. |
jegular
|
1603 pkt |
| 4. |
Rafalenglish
|
866 pkt |
| 5. |
mordziak
|
749 pkt |
Yeast is essential for baking bread. - Drożdże są niezbędne do pieczenia chleba.
She added a teaspoon of yeast to the dough. - Dodała łyżeczkę drożdży do ciasta.
Brewers use yeast to ferment beer. - Piwowarzy używają drożdży do fermentacji piwa.
Yeast helps the dough rise. - Drożdże pomagają ciastu rosnąć.
I need some yeast to make pizza dough. - Potrzebuję trochę drożdży, żeby zrobić ciasto na pizzę.
Yeast infections can be treated with medication. - Infekcje drożdżakowe można leczyć lekami.
Bread made without yeast is called unleavened bread. - Chleb pieczony bez drożdży nazywany jest chlebem przaśnym.
The recipe requires active dry yeast. - Przepis wymaga użycia suchych drożdży aktywnych.
They used yeast to make homemade beer. - Użyli drożdży, żeby zrobić domowe piwo.
Too much yeast can make the dough taste bitter. - Zbyt dużo drożdży może sprawić, że ciasto będzie miało gorzki smak.
| 1. |
MajronD
|
3592843 pkt |
| 2. |
CM
|
1613277 pkt |
| 3. |
Lubiący język Angielski
|
1604186 pkt |
| 4. |
Joanna R
|
1393630 pkt |
| 5. |
raf1978
|
1363126 pkt |
| 1. |
raf1978
|
2525 pkt |
| 2. |
MajronD
|
1852 pkt |
| 3. |
krzyś
|
649 pkt |
| 4. |
jegular
|
530 pkt |
| 5. |
mordziak
|
435 pkt |
| 1. |
raf1978
|
2525 pkt |
| 2. |
MajronD
|
1651 pkt |
| 3. |
jegular
|
1603 pkt |
| 4. |
Rafalenglish
|
866 pkt |
| 5. |
mordziak
|
749 pkt |