| 1. |
MajronD
|
3556536 pkt |
| 2. |
CM
|
1606733 pkt |
| 3. |
Lubiący język Angielski
|
1601889 pkt |
| 4. |
Joanna R
|
1392608 pkt |
| 5. |
raf1978
|
1314376 pkt |
| 1. |
Darulka
|
284 pkt |
| 2. |
noemi21
|
238 pkt |
| 3. |
krzyś
|
234 pkt |
| 4. |
Metarix
|
200 pkt |
| 5. |
Magda1006
|
107 pkt |
| 1. |
raf1978
|
2525 pkt |
| 2. |
MajronD
|
2035 pkt |
| 3. |
jegular
|
1127 pkt |
| 4. |
CM
|
901 pkt |
| 5. |
MariaAnna
|
900 pkt |
Yeast is essential for baking bread. - Drożdże są niezbędne do pieczenia chleba.
She added a teaspoon of yeast to the dough. - Dodała łyżeczkę drożdży do ciasta.
Brewers use yeast to ferment beer. - Piwowarzy używają drożdży do fermentacji piwa.
Yeast helps the dough rise. - Drożdże pomagają ciastu rosnąć.
I need some yeast to make pizza dough. - Potrzebuję trochę drożdży, żeby zrobić ciasto na pizzę.
Yeast infections can be treated with medication. - Infekcje drożdżakowe można leczyć lekami.
Bread made without yeast is called unleavened bread. - Chleb pieczony bez drożdży nazywany jest chlebem przaśnym.
The recipe requires active dry yeast. - Przepis wymaga użycia suchych drożdży aktywnych.
They used yeast to make homemade beer. - Użyli drożdży, żeby zrobić domowe piwo.
Too much yeast can make the dough taste bitter. - Zbyt dużo drożdży może sprawić, że ciasto będzie miało gorzki smak.
| 1. |
MajronD
|
3556536 pkt |
| 2. |
CM
|
1606733 pkt |
| 3. |
Lubiący język Angielski
|
1601889 pkt |
| 4. |
Joanna R
|
1392608 pkt |
| 5. |
raf1978
|
1314376 pkt |
| 1. |
Darulka
|
284 pkt |
| 2. |
noemi21
|
238 pkt |
| 3. |
krzyś
|
234 pkt |
| 4. |
Metarix
|
200 pkt |
| 5. |
Magda1006
|
107 pkt |
| 1. |
raf1978
|
2525 pkt |
| 2. |
MajronD
|
2035 pkt |
| 3. |
jegular
|
1127 pkt |
| 4. |
CM
|
901 pkt |
| 5. |
MariaAnna
|
900 pkt |