1. | MajronD | 2612926 pkt |
2. | Lubiący język Angielski | 1548756 pkt |
3. | CM | 1397324 pkt |
4. | Joanna R | 1315751 pkt |
5. | kingdom | 1065850 pkt |
1. | MajronD | 1421 pkt |
2. | Michal36 | 873 pkt |
3. | Nadia11025 | 588 pkt |
4. | jujkagasior | 468 pkt |
5. | veranoblanco | 354 pkt |
1. | Michal36 | 1511 pkt |
2. | MajronD | 1126 pkt |
3. | pawelsw81 | 482 pkt |
4. | Joanna R | 428 pkt |
5. | projekt | 396 pkt |
angielski | polski | opcje |
---|---|---|
a brown loaf | chleb razowy | |
apricot | morela | |
barley soup | krupnik | |
beet | burak | |
beet soup | barszcz | |
blackberry | jeżyna | |
boiled | gotowany | |
cabbage | kapusta | |
cake | ciasto, ciastko | |
candy | cukierek | |
cauliflower | kalafior | |
celery | seler | |
cheese spread | ser topiony | |
chives | szczypior | |
cucumber | ogórek | |
doughnut | pączek | |
dry cottage cheese | twaróg | |
edible | jadalny (np. grzyb) | |
flavour | smak, posmak | |
flour | mąka | |
ham | szynka | |
hen | kura | |
ingredient | składnik | |
lettuce | sałata | |
loin | polędwica | |
mackerel | makrela | |
mandarin | mandarynka | |
marmot | świstak | |
moose | łoś | |
mutton | baranina | |
nibbles | przekąski | |
olive oil | oliwa z oliwek | |
onion | cebula | |
overcooked | rozgotowany | |
pancakes | naleśniki | |
pea soup | grochówka | |
peach | brzoskwinia | |
pear | gruszka | |
peas | groch | |
plum | śliwka | |
radish | rzodkiewka | |
recipe | przepis | |
shark | rekin | |
soup made from fermented rye flour | żurek | |
spinach | szpinak | |
turkey | indyk | |
undercooked | niedogotowany | |
veal | cielęcina | |
watermelon | arbuz | |
yolk | żółtko |
1. | MajronD | 2612926 pkt |
2. | Lubiący język Angielski | 1548756 pkt |
3. | CM | 1397324 pkt |
4. | Joanna R | 1315751 pkt |
5. | kingdom | 1065850 pkt |
1. | MajronD | 1421 pkt |
2. | Michal36 | 873 pkt |
3. | Nadia11025 | 588 pkt |
4. | jujkagasior | 468 pkt |
5. | veranoblanco | 354 pkt |
1. | Michal36 | 1511 pkt |
2. | MajronD | 1126 pkt |
3. | pawelsw81 | 482 pkt |
4. | Joanna R | 428 pkt |
5. | projekt | 396 pkt |